ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Τοποθεσία / Βρείτε μας στο χάρτη

Γκελσίνη Ζωή, Ψυχολόγος 

Παναγούλη 2, ΤΚ 412 22 Λάρισα 

Τηλ. 2410 535018
Κιν.: 6943 998047

E-mail:

info@gelsini-psychologos.gr

ZGelsini.psy@gmail.com

ΓΝΩΣΤΙΚΗ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΚΕΛΣΙΝΗ ΖΩΗ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Η γνωστική θεραπεία αναπτύχθηκε από τον Αaron Beck, στις αρχές του 1960, ως μια δομημένη, βραχεία και προσανατολισμένη στο παρόν ψυχοθεραπεία, με στόχο την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων και την τροποποίηση του δυσλειτουργικού τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία προβλημάτων, περιλαμβάνοντας την κατάθλιψη, το άγχος, το θυμό, τα προβλήματα γάμου, τους φόβους, την κατάχρηση ή εξάρτηση από ουσίες και τα προβλήματα παιδιών και εφήβων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η γνωστική - συμπεριφορική θεραπεία είναι τόσο αποτελεσματική, όσο η φαρμακοθεραπεία. Επιπρόσθετα, τα άτομα εκπαιδεύονται στην αυτο-βοήθεια και έτσι είναι ικανά να διατηρήσουν τη βελτίωσή τους ακόμα και όταν η θεραπεία έχει τελειώσει.

Αρχικά, ο θεραπευτής ζητά από τον πελάτη να συμπληρώσει μερικά ερωτηματολόγια που προσδιορίζουν μια ποικιλία συμπτωμάτων και προβλημάτων. Στη συνέχεια, δουλεύουνε μαζί για να αναπτύξουν ένα πλάνο θεραπείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συχνότητα των συνεδριών, τους στόχους του πελάτη, την απόκτηση δεξιοτήτων, τις ανάγκες αλλαγής στον τρόπο που σκέφτεται, που συμπεριφέρεται και επικοινωνεί. Στόχος είναι η λύση των προβλημάτων και όχι μόνο τα παράπονα γύρω από αυτά. Διαβάστε σχετικά, κατά την πλοήγησή σας στο site, ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ψυχοθεραπεία και τα οφέλη της.

Εμπιστευθείτε την ψυχολόγο κ. Γκελσίνη, για οποιοδήποτε πρόβλημα σάς απασχολεί στις σχέσεις σας με τους άλλους, με τον εαυτό σας και με τα συναισθήματά σας. Οι ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τολμήστε το και... ανοίξτε μια καινούρια σελίδα στη ζωή σας!